Hoe ziet jouw home-office eruit?

Een op de vijf Nederlanders werken momenteel thuis, misschien ben jij er daar één van! Nu zou je kunnen werken aan de keukentafel of vanaf de bank, maar er is gebleken dat het creëren van een echte home-office de key-to-succes is!

Natuurlijke verlichting

Door architecten wordt veel gesproken over meubilair, welke kleur, welk materiaal, maar ergonomisch te weinig over de juiste werk verlichting!
Verlichting is belangrijk voor een goede workflow. Het menselijk lichaam functioneert het beste bij daglicht. Een werkplek creëren dichtbij een raam is dan ook een uitstekende keuze.

Geen raam?

Maar wat als je huis geen plek heeft dicht bij een raam, of je werkt ‘s avonds lekker door? Hiervoor dient jouw home-office te worden voorzien van kunstlicht dat  het natuurlijke licht nabootst.

Werk verlichting voor je home-office moet aan diverse eisen voldoen. Het mag niet verblinden, moet een groot volume hebben, moet een goede kleurweergave hebben en moet natuurlijk energie vriendelijk zijn. Voor de kleurtemperatuur van het licht kun je kiezen uit 3000k (warm wit licht) of 4000k (koel wit licht). Om langer alert en productief te blijven adviseren wij 4000k, de ideale lichtkleur om lekker bij te werken.

Oké en nu?

Je hoeft alleen nog maar het juiste type armatuur te kiezen dat past bij jouw huis en toekomstige home-office!

Tip 1: Klein maar niet fijn

Ga niet voor een klein bureaulampje. Deze geeft onvoldoende volume, waardoor het licht te weinig over de gehele werkplek wordt verdeeld.

Tip 2: Langwerpig met een strakke uitstraling

Wat ons betreft past een langwerpige hanglamp het beste boven een bureau. Er zijn varianten met zowel direct (bureau) als indirect licht (plafond). Uiteraard kan een soortgelijk armatuur ook tegen het plafond worden gemonteerd.

Tip 3: Geen verblinding

Ga voor een armatuur met een verdiepte lens.
Doordat de lens verdiept ligt is er een minimale verblinding!

Tip 4: Ga voor kwaliteit

Op het internet zijn ontzettend veel aanbieders van goedkope verlichting. De kans dat je een miskoop doet is hierbij groot. Ga bij de koop van functionele, maar toch ook designverlichting voor een gespecialiseerde aanbieder.

Kijk voor het productaanbod op bol.com. Kijk voor meer informatie over professionele verlichting op onze productpagina.